Kisah Penderma Tabung Masjid

[Kisah Penderma Tabung Masjid]  "Baru-baru ni sempat solat jumaat di kampung halamanku. Lama dah dengar skrip khutbah menarik di masjid ini. Selepas selesai solat jumaat, tolong abah kira duit tabung jumaat. Terjumpa duit RM10 digulung dalam duit RM1. Aku berseloroh "Ada juga jenis balut mcm ni". Abah kata "Tiap2 minggu wajib ada dia ni. RM11.. duit RM10 mesti dia gulung sekali dgn duit RM1. Duit RM1 ja nampak". Aku terfikir.. mungkin penderma ni cuba elak agar diri tak merasa riak. Kita bagaimana?? "  Helah ke Syurga, begitu sekali penderma itu cuba mengelakkan diri dari rasa riak... Moga kita pun usaha menderma tapi bukanlah dengan sifat mazmumah (yang terkeji)..


[Kisah Penderma Tabung Masjid] 

 "Baru-baru ni sempat solat jumaat di kampung halamanku. Lama dah dengar skrip khutbah menarik di masjid ini. Selepas selesai solat jumaat, tolong abah kira duit tabung jumaat. Terjumpa duit RM10 digulung dalam duit RM1. Aku berseloroh "Ada juga jenis balut mcm ni". Abah kata "Tiap2 minggu wajib ada dia ni. RM11.. duit RM10 mesti dia gulung sekali dgn duit RM1. Duit RM1 ja nampak".

Aku terfikir.. mungkin penderma ni cuba elak agar diri tak merasa riak. Kita bagaimana?? "

Helah ke Syurga, begitu sekali penderma itu cuba mengelakkan diri dari rasa riak... Moga kita pun usaha menderma tapi bukanlah dengan sifat mazmumah (yang terkeji)..
0 Komentar untuk "Kisah Penderma Tabung Masjid"

 
Copyright © 2005 Tazkirah - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info